Denarnica naj bo lepa in praktična

Ženske in moške denarnice so si po videzu med seboj precej različne. Moške denarnice so manjše in večinoma temne, ženske pa večje in zanimivih barv. Kakovostne moške in ženske denarnice priznanih oblikovalcev in kakovostne izdelave iz najboljših materialov pa morajo imeti eno skupno lastnost: predvsem morajo biti praktične.

Kakšna naj bo denarnica?

Moška denarnica
Moška denarnica Bovis iz umetnega usnja.

Moški imajo do denarnic drugačen odnos kot ženske. Zanje je denarnica uporaben predmet za hranjenje denarja oziroma kreditnih kartic, ki ne sme presegati velikosti žepa, prav tako pa mora biti tanka, da v žepu ne povzroča gneče. Ženske denarnice pa so večje in skrivajo v sebi še marsikaj drugega kot denar in kartice. Zakaj? V prvi vrsti zato, ker ženske ne nosijo denarnice v žepu, temveč v torbici, kar pomeni, da niso omejene z velikostjo. In po drugi strani je večja velikost nujna, saj so ženske tiste, ki opravijo največ nakupov za gospodinjstvo. To pa pomeni, da je treba imeti pri roki ne le denar in plačilne kartice, temveč tudi cel kup članskih kartic za posamezne trgovine, da o zdravstvenih karticah otrok, izkaznici za knjižnico, kartončku za zbiranje nalepk in podobno niti ne govorimo.

Nič čudnega torej, da so ženske denarnice ne le večje, temveč tudi bolj zanimivega videza oziroma bolj barvite ter okrašene – nenazadnje kaj drugega glede na to, da ženske obožujejo barve, niti ne gre pričakovati. Če je lahko moška denarnica klasična, recimo iz črnega usnja, pričakujejo ženske od svoje denarnice pri videzu precej več. Biti morajo prijetnih barv, vzorcev, lahko so okrašene in porisane, vendar zaradi tega nič manj praktične. Še vedno se najbolj ceni klasično pisemsko obliko, ki zagotavlja, da je v denarnici dovolj prostora za vse, ne zgolj za denar.

Ženske denarnice
Ženske denarnice so v primerjavi z moškimi večje in bolj barvite.

Kaj pa moški? Njim se zdi praktična predvsem majhna denarnica, ki izpolnjuje svoj osnovni namen, mnogo pa jih ima ravno zaradi potrebe po majhnosti celo denarnico, ki nima prostora za shranjevanje drobiža. Vsi vemo, da je ta v žepu težek, poleg tega pa žep še neprijetno napihne.