Hujšanje z vodo – da ali ne?

Hujšanje z vodo? Vsekakor. Ampak samo z vodo? Nikakor ne! Da je uživanje vode med hujšanjem še kako pomembno, se gotovo prav vsi zavedamo. Vsekakor pa voda ne sme nadomeščati obrokov oziroma je ne smemo zlorabljati za to, da bi napolnili želodec in s tem dosegli občutek sitosti.

Kdaj in zakaj je hujšanje z vodo koristno ter priporočljivo?

1. Ljudje naj bi vsak dan zaužili dva do tri litre vode. Večji del je v telo vnesemo z napitki, precej pa tudi s hrano. Če želimo, da bi nam voda pomagala pri hujšanju, moramo vsekakor poskrbeti, da je s pitjem vnesemo v telo več kot običajno, nobene potrebe pa ni, da bi pretiravali.

Pitje vode

Če smo se odločili za zdravo dieto, v kateri je veliko sadja in zelenjave, bomo več vode kot običajno namreč dobili tudi s hrano. In nenazadnje – ste vedeli, da se je možno z vodo celo zastrupiti? Sicer gre za ekstrem, a če bi v kratkem času zaužili deset litrov vode, zagotovo ne bi preživeli.

2. Kadar omenjamo hujšanje z vodo, večina najprej pomisli na post, med katerim je dovoljeno zgolj pitje vode. Če je post del vašega prehranskega načrta in si vsak teden izberete en dan, ko se boste postili in pili zgolj vodo, ni s tem prav gotovo nič narobe – ravno obratno! Vsekakor pa ni dobro, da ste samo na vodi več kot en dan. S tem telo namreč ne prikrajšate zgolj za kalorije, temveč tudi za pomembna hranila, ki jih ne more proizvesti samo.

3. Največja korist, ki jo prinaša hujšanje z vodo in zdravo prehrano, je zagotovo čiščenje telesa. Če želimo iz njega odplakniti odpadne snovi, je zagotovo potrebno uživati veliko vode, saj to spodbuja delovanje sečil, prav tako pa pomaga pospešiti prebavo. Priporočljivo je, da zraven zaužijete tudi veliko vlaknin.

V spodnjem videu si poglejte, kako si lahko doma pripravite super napitek za razstrupljanje telesa in zdravo hujšanje.