Polo majica je vedno v modi

Polo majice so ena izmed tistih oblačil, za katere se zdi, da se prav nič ne ozirajo na modne trende – poznamo jih že sto let, pa jih moški še vedno z veseljem nosijo, čeprav se niso po svojem dizajnu dejansko popolnoma nič spremenile. Še vedno gre za majice s kratkimi rokavi, ki imajo vratnik, pod katerim se zapirajo dva ali trije gumbi. Sicer pa niti ni prav, da se polo majica imenuje ravno polo majica. Po letu 1900 so bile to povsem običajne športne majice, ki jih niso nosili zgolj igralci pola, temveč tudi igralci tenisa, golfa in drugih nekoliko bolj »prestižnih« športov. Polo majice so med majicami za šport že takrat veljale za nekoliko bolj uglajene oziroma za bolj fine, zato se v športih, kjer je fizična aktivnost veliko večja in ne gre brez prekomernega znojenja, niso nikoli uveljavile. Kar predstavljajte si, kako nepraktične bi bile za kakšne košarkaše ali nogometaše.

Polo majice s krokodilom

Kljub temu, da se je obdržalo ime polo majica, je najbolj znana blagovna znamka teh majic Lacoste, ki ima ime po igralcu tenisa, Reneju Lacostu. Francoski igralec je bil v 1920-ih vodilni tenisač sveta in je zmagal kar sedem velikih turnirjev. Ker mu oblačila, kakršna so se takrat nosila za igranje tenisa, niso bila dovolj udobna, se je odločil, da bo poskrbel za nova – in leta 1926 je na odprtem prvenstvu ZDA že nosil majico, danes znano pod imenom polo. Takšne majice so kasneje začeli uporabljati tudi v drugih »finih« športih. Lacoste je leto kasneje na svoj dizajn dodal še logotip, znanega krokodilčka – igralca se je namreč držal vzdevek Krokodil.

Polo majica Lacoste
Marsikateri moški s ponosom nosi polo majico Lacoste.

Poleg majic s krokodilom je kasneje eno vodilnih imen za polo majice postal Ralph Lauren, ki je poskrbel, da se je polo majica iz sveta športa preselila med vsakdanja oblačila. Seveda pa so polo majice s tiskom ali vezenjem danes nekaj povsem klasičnega za mnoge proizvajalce in mnoge blagovne znamke, če želite, pa lahko na majico natisnejo ali izvezejo tudi ime vašega podjetja.

So polo majice primerne za vsakega moškega?

Polo majica ROLY Estrella
Model: ROLY Estrella

Polo majica je majica, ki jo moraš znati nositi. Nekaterim se zdi preveč udobna, da bi veljala za del elegantne garderobe, drugim preveč fina, da bi bila zares športna. A polo majice danes dejansko niso namenjene ne eleganci ne športu. Gre za majice, ki so nekje vmes – za tiste, ki imajo običajno na sebi športna oblačila, so dvig na bolj prefinjen nivo garderobe, za tiste, ki preživijo delavnik v obleki ali finih hlačah, pa so spust na bolj udobno garderobo za prosti čas. Nosijo se lahko tako k džinsu kot hlačam za prosti čas. Za eno izmed bolj priljubljenih velja polo majica ROLY Estrella z narebranim ovratnikom in rokavi ter stranskimi zračniki.

Ker so polo majice tako univerzalne ter zaradi tega vedno v modi, so tudi odlične za promocijo. Mnoga podjetja se odločajo za polo majice s tiskom ali vezenjem logotipa, ki jih nosijo njihovi zaposleni kot del službene uniforme – tako so ti vedno videti urejeni, a ne pretirano »zapeti«. Marsikatero podjetje pa je mnenja, da je polo majica z logotipom tudi odlično promocijsko darilo za stranke in poslovne partnerje.