Ženska in kolesarjenje

Vse, kar ženska potrebuje za kolesarjenje

Kolesarjenje postaja vedno bolj priljubljeno, saj predstavlja nadvse prijetno preživljanje prostega časa. Poleg tega z njim tako staro kot mlado ohranja dobro telesno kondicijo. Zato ni nič čudnega, da se za kolesarjenje odloča tudi vedno več žensk. Pri tem pa se veliko predstavnicam nežnejšega spola, ki so na tem področju še začetnice, postavlja pomembno vprašanje. Kaj vse potrebuje ženska za kolesarjenje?

V nadaljevanju članka bomo razkrili odgovor ter prikazali nekaj izdelkov, ki so po ugodnih cenah na voljo v eni izmed vodilnih kolesarskih trgovin v Sloveniji: Extremevital. Svetujemo vam, da obiščete njihovo spletno trgovino in preverite bogato ponudbo.

Žensko treking kolo
Žensko treking kolo Giant Rove 3 DD (2017)

Za kolesarjenje seveda najprej potrebujete kolo. Dobro razmislite in se odločite, katero vrsto kolesa boste izbrali: cestno, gorsko ali treking kolo. Izbira je seveda odvisna predvsem od tega, kje boste največ kolesarili. Ženska kolesa vrhunskih proizvajalcev bodo najboljša izbira, zato si le vzemite čas in preglejte ponudbo.

Ostali pripomočki, brez katerih pri kolesarjenju ne gre

Čelada je zares izrednega pomena, saj mora biti varnost na prvem mestu. Mora se dobro prilegati glavi, priskrbite pa si takšno, ki ima veliko zračnih odprtin. Posebno pozornost namenite tudi barvi, saj vas bodo zaradi živih barv drugi udeleženci v prometu lažje in hitreje opazili.

Ženska kolesarska čelada
Ženska kolesarska čelada Specialized Duet black/pink dots

Naslednje, kar si mora ženska priskrbeti, so tudi ustrezna kolesarska oblačila. Čeprav se na kolesu morda počutite najbolj udobno kar v klasičnih športnih oblačilih, bo vaša zadnjica po več prevoženih kilometrih pričela bolj ali manj trpeti. Zato si priskrbite prave podložene kolesarske hlače.

Tudi pri nakupu majice morate upoštevati določena pravila. Navadna bombažna majica se bo namreč dokaj hitro prepojila s potom. Zato vam bo še kako prav prišla posebna kolesarska majica, ki ima na hrbtu žepe za drobnarije.

Kolesarske hlače in majica
Kolesarske hlače (Sportful Giro – kratke) in majica (Scott Endurance Full Zip)

Pri nakupu potrebne kolesarske opreme pomislite tudi na prave kolesarske čevlje, kolesarske rokavice, ustrezno pokrivalo, kolesarska očala, posebno vetrovko in kolesarski nahrbtnik.

Še nekaj dodatkov, s katerimi bo kolesarjenje lažje

Ne pozabite tudi na majhno torbo za kolo. Vanjo lahko spravite energijske ploščice, denarnico, mobitel, orodje za kolo in tako naprej. Torbo lahko na kolo pripnete na treh mestih: na krmilo, pod sedež ali pa na zgornjo cev ogrodja.

Kolesarska torba za pod sedež
Kolesarska torba za pod sedež Specialized Seat Pack

Na koncu naj omenimo še držalo za pijačo, saj boste s seboj na kolesarjenje zagotovo vzeli tudi pijačo. Odveč pa ne bodo tudi ključavnica, tlačilka, orodje za kolo, blatniki, števec in merilec srčnega utripa.

Tako, zdaj imate vse. Pripravljeni ste, da se usedete na svoje žensko kolo in naredite nekaj dobrega za telo in duha, zraven pa še uživate v lepotah narave. Želimo vam obilo kolesarskih užitkov!