Načrtovanje poroke

6 nasvetov za načrtovanje poroke

Poročni dan je zagotovo eden od najpomembnejših življenjskih dogodkov, zato se je nanj treba dobro pripraviti. Če boste v času načrtovanja v večji časovni stiski, nekaj skrbi lahko preložite na sorodnike in prijatelje, ki vam bodo pri tem z veseljem pomagali.

Načrt za poroko, ki ga boste najverjetneje zasnovali skupaj s svojim izbrancem oziroma izbranko, pa mora vključevati prav vse pomembne korake. Da ne boste na katerega od njih pozabili, smo vam pripravili nekaj koristnih nasvetov.

1. Določite proračun

Poroka vas lahko stane zelo različno. Najslabše, kar se vam pri tem lahko zgodi, je to, da se zaljubite v določen prostor ali poročno obleko, nato pa ugotovite, da nimate dovolj sredstev. Že na začetku se odločite, koliko nameravate zapraviti in se tega dosledno držite.

2. Pripravite seznam poročnega spremstva in gostov

Še preden izberete prostor za poročno slavje, boste morali vsaj približno vedeti, koliko oseb nameravate povabiti. Vsekakor ni vseeno, ali bo na poročnem slavju 20, 50 ali celo 100 povabljencev.

Na list papirja si napišite tudi seznam prič, družic in drugega pomembnega spremstva.

3. Rezervirajte poročni prostor in izberite datum poroke

Najprej boste morali rezervirati poročni prostor, nato boste določili še datum poroke. Seveda si nekaj možnih datumov poroke pred izbiro lokacije zapišite že prej.

Poročni dan
Že veste, kje boste preživeli svoj poročni dan?

Če nimate ideje, kateri datum je pravi, je morda za začetek dovolj, da si izberete vsaj letni čas. Nato premislite, ali je sobota edini dan, ko se želite poročiti.

4. Obvestite goste o datumu poroke

Ko si boste poiskali ustrezen prostor in določili datum poroke, to lahko sporočite svojim gostom, da si bodo datum označili na koledarju. To naredite čim prej, saj vaši sorodniki in prijatelji načrtujejo tudi druge obveznosti.

5. Kupite si sanjsko poročno obleko

Ker pri poročnih oblekah lahko traja kar veliko časa, da si izberete pravo, poskrbite, da jo boste pričeli izbirati še pravi čas. Poskrbite, da bo obleka res popolna in da se boste v njej odlično počutili.

6. Načrtujete medene tedne

In ko bo vse najnujnejše mimo in boste veliko bolj umirjeni, je čas, da premislite tudi o tem, kam se boste odpravili na medene tedne. Ker je možnosti veliko, si jih izpišite na list papirja in dobro premislite, katera dežela vama je s partnerjem pisana na kožo.