Čudovite dekorativne stenske nalepke

Prenavljanje starega bivalnega prostora je vedno velik izziv, še veliko bolj vznemirljivo pa je gotovo prenavljanje poslovnih prostorov. Ustvariti iz nečesa starega in neuglednega prostor, ki bo sijal od pozitivne energije, ni ravno enostavno. Potrebne so dobre zamisli, ki so tako estetske kot praktične, hkrati pa izvedljive s preprostim delom in majhnimi stroški. Ena takšnih so tudi dekorativne stenske nalepke, s katerimi je mogoče stene prostorov iz enobarvnih, velikih in dolgočasnih, spremeniti v pisane, živahne ter zanimive.

Stenski nalepki
S stenskimi nalepkami lahko hitro in enostavno popestrite ambient.

Zakaj so dekorativne stenske nalepke tako čudovite? Enostavno zato, ker so vsestransko uporabne – pri njihovih barvah in motivih ni nobenih omejitev, saj se lahko odločite za takšne, ki so že v ponudbi proizvajalca, ali pa ste tudi nekoliko bolj izbirčni in si zaželite dekorativne stenske nalepke popolnoma po svojih unikatnih željah.

Dekorativne stenske nalepke – odlični primeri iz prakse

Ker si marsikdo še vedno predstavlja, da so stenske nalepke primerne za dekoracijo otroških sob, v katerih ne želimo risati po stenah z barvami, ki se ne odstranijo, ali pa enostavno nimamo dovolj umetniškega talenta, je prav, da takšno prepričanje ovržemo. Poglejmo si nekaj praktičnih primerov uporabe v drugih in drugačnih prostorih, ki vam bodo zagotovo všeč – mora pa se odločite, da boste dekorativne stenske nalepke na podoben način izkoristili tudi sami.

Dekorativne stenske nalepke - znana mesta
Popotnike bodo navdušile dekorativne nalepke z vzorci mest in znamenitosti.

1. V eni od zasebnih lekarn so se odločili, da bodo stenske nalepke uporabili za informiranje strank. Nad pultom imajo zato nalepko, ki na eno strani prikazuje virus, na drugi bakterijo, pod njima pa je zabeleženo, da pri enih pomagajo antibiotiki, pri drugih pa počitek in blaženje simptomov. Na takšen način skušajo pomagati pri zmanjševanju nepotrebne uporabe antibiotikov.

2. V trgovinici, ki ponuja zdravo prehrano in prehranske dodatke, so se ravno tako odločili za osveščanje strank. Dekorativne stenske nalepke predstavljajo nekatera manj znana zdrava živila. Nalepka predstavlja ime ter latinsko ime rastline, nato pa še pove, zakaj se živilo uporablja oziroma pri čem je koristno.

Kuhinjske stenske nalepke
Tudi kuhinja je prostor, ki ga s stenskimi nalepkami lahko popestrimo.

3. V restavraciji, ki ponuja dobre in enostavne jedi na osnovi tradicionalne slovenske kuhinje, so se odločili za dekorativne stenske nalepke, ki predstavljajo slovenske pregovore o hrani, o vremenu, kmečkih opravilih in praznikih. Ljudem se zdijo zanimivi, hkrati pa jih branje kratkočasi in tako manj nestrpno čakajo na jedi.

4. V trgovinici s perilom in kopalkami so dekorativne stenske nalepke v garderobah, na steni poleg ogledala. Z njimi so zapisani pozitivni citati znanih žensk, ki strankam govorijo, da so lepe in posebne. To jim pomaga pri samozavesti in jih hkrati prepriča v nakup.