Magnetna terapija

Kljub temu, da se magnetna terapija šteje med alternativne oblike zdravljenja, jo zdravilci uvrščajo med izredno učinkovite načine za odpravljanje najrazličnejših težav, prav tako pa pozitivne rezultate potrdijo tudi tisti bolniki, katerim je že pomagala premagati najrazličnejše težave. Razlog, da spada magnetna terapija med alternativo, pa je predvsem v tem, da o njenih specifičnih zdravilnih učinkih še ni bilo opravljenih dovolj raziskav.
Elektromagnetna terapija
Elektromagnetna terapija spada pod alternativno medicino.
Nič nenavadnega – poznamo tudi mnogo drugih učinkovitih metod zdravljenja najrazličnejših bolezni, ki so se uporabljala že v pradavnini in imajo izjemno tradicijo, a jih uradna medicina ravno tako še ne priznava. Zakaj? Predvsem zato, ker sodobna medicina skrbi za svoje interese ter za svoje finančno blagostanje, poleg tega pa še interese sodobne farmacije, ki nam želi prodajati draga sintetična zdravila. Alternativa pa je v primerjavi s tem pogosto nezanimiva, saj je poceni oziroma se v njej ne sučejo milijonski posli, kar velja tudi za magnetno terapijo. Zakaj bi medicina in farmacija dovolili, da uporabljamo pripomoček, s katerim se lahko na naraven način zdravimo doma, ne pa zapravljamo za drage preiskave, draga zdravljenja in draga zdravila?

Kdaj se uporablja magnetna terapija?

Terapevtski magneti, ki jih uporablja tudi magnetna terapija, se lahko uporabljajo samostojno, veliko bolj praktični za samostojno uporabo in predvsem uporabo doma pa so, če se vgrajujejo v druge predmete, ki jih uporabljamo enostavno in včasih tudi tako, da nanje kar pozabimo – na primer magnetne zapestnice. Včasih so verjeli, da je magnetna terapija učinkovita zato, ker magneti s svojo močjo dejansko »potegnejo« bolezni iz telesa, a prepričanje izpred dveh tisoč let je danes seveda precej nesmiselno. Sodobna znanost je precej napredovala in pojasnila, da magneti vplivajo na spremembo bioenergetskih polj in telesnega ravnovesja oziroma vplivajo na tisto, čemur so na Kitajskem od nekdaj rekli či. Magnetna terapija s pomočjo magnetov pomaga pri manipulaciji bioenergetskih polj ter vpliva na tistih mestih, kjer namestimo magnet, prav tako pa vpliva na različne fiziološke procese v telesu.
Magnetna blazina Magus
Magnetna blazina Magus – kakovosten medicinski pripomoček.
Kdaj se magnetna terapija najbolj priporoča? Ni vam treba čakati, da najprej zbolite, šele nato pa si pričnete pomagati z magneti. Najboljše pri magnetni terapiji je namreč to, da jo lahko uporabljamo za odpravljanje težav že veliko pred tem, preden se pojavijo kot jasni simptomi – tako lahko na primer poskrbimo za močnejši imunski sistem. Sicer pa je magnetna terapija odlična pri težavah z nespečnostjo in pri najrazličnejših težavah z okostjem: artritisu, artrozi, revmatizmu, osteoporozi, pri celjenju in zraščanju kosti pri poškodbah – tudi pri rehabilitaciji po športnih poškodbah.