Izdelava kovinske opreme za športne dvorane

Izdelava kovinske opreme za športne dvorane

Ste se ob obisku športne dvorane ali ob uživanju v rekreaciji kdaj vprašali. kako nastanejo montažne tribune in druga konstrukcija, potrebna za popolno izkušnjo? Poleg tega, da opravljajo svojo funkcijo, pa morajo biti kovinske konstrukcije tudi varne.

Kakovost in varnost se v teh primerih dokazuje z določenimi certifikati, ki jih izdelovalec poseduje. V nadaljevanju pa nekoliko več o tem, kako teče proces izdelave kovinske opreme za športne dvorane, kdo jo načrtuje in kdo nenazadnje tudi izdela ter postavi.

Imate dvorano, ne pa tudi kovinske športne opreme?

V tem primeru se lahko za izdelavo in montažo kovinske opreme vedno zanesete na slovensko podjetje Kovinc d.o.o., ki ima na naših in tujih trgih že več kot 40-letne izkušnje v kovinsko predelovalni industriji. V njihovem bogatem naboru storitev in izdelkov najdemo tudi omenjeno kovinsko opremo za športne dvorane.

Gre za opremo, ki je ne more izdelati vsakdo, saj je pri tem potrebno upoštevati veliko različnih dejavnikov, med katere seveda sodi tudi varnost. Tako udeležencev športnih aktivnosti kot tistih, ki so pri tem zgolj opazovalci. In kako poteka celotna zadeva – od črte na papirju do uporabne opreme v dvorani?

Projektiranje kovinske opreme

Izdelavo načrta in celotno projektiranje lahko seveda zaupamo le nekomu, ki ima s tem izkušnje in ustrezno znanje. Risanje s svinčnikom v blok je odsvetovano, razen seveda v primeru, ko hočete projektantu pokazati, kaj ste si v osnovi zamislili.

Kovinska tribuna za športno dvorano
Izdelava in montaža kovinske tribune za podjetje Elan Inventa.

Da bi bila izvedba celotnega projekta mnogo lažja in bolj enostavna ter cenovno ugodna, bo projektiranje najbolje prepustiti podjetju, ki takšno opremo nenazadnje tudi izdela in montira. Vsako podjetje seveda ne nudi celotnega paketa uslug, a v podjetju Kovinc vam nudijo prav to – celotno storitev od načrtovanja do izdelave in montaže.

Kvalitetna izdelava je nujna

Čeprav je kvaliteta vedno nujna, pa nanjo še posebej natančno gledamo, ko gre za izdelke, ki morajo zagotavljati določeno stopnjo varnosti. Ni enako, ali popusti zvar na kakšni domači ograji ali pa se to pripeti na tribuni, na kateri sedi več deset, sto ali celo tisoč oseb.

Ker se v omenjenem podjetju tega še kako dobro zavedajo, v ta del svojega posla vlagajo veliko energije in dela. Da so predani svojemu poslanstvu in zavezani h kakovosti storitev, ki jih izvajajo, pričajo tudi vsi potrebni in pridobljeni certifikati:

  • ISO 9001,
  • ISO 3834-2,
  • EN 1090,
  • ISO 45001,
  • ISO 14001.

Strokovno podkovan in izkušen kader

Da bi bil končni izdelek kvaliteten, mora biti kvaliteten tudi zaposlen kader, ki za ta izdelek poskrbi. Znanje in izkušnje imajo v podjetju Kovinc veliko težo. Kar se večjih kovinskih konstrukcij in športne opreme tiče, je jasno, da je potrebno kar nekaj varjenja.

Zložljiva kovinska tribuna
Mobilna in zložljiva kovinska tribuna za športno dvorano.

Ni vseeno, na kakšen način se vari, zato boste na tem mestu lahko povsem mirni, saj v omenjenem podjetju obvladajo vse vrste varjenja, tudi robotskega. Kader, ki se neprestano izobražuje in raste, je zagotovo dober porok za kakovostno izvedbo naročila.

Od idejne zasnove do realizacije

Izdelava kovinske opreme za športne dvorane – od projekta do izvedbe – je torej v podjetju Kovinc stalnica. Kaj pa montaža? Deležni boste tudi tega. Dejansko gre za izvedbo »na ključ«, zato boste v vsakem trenutku lahko popolnoma prepričani, da je celotna kovinska oprema narejena in montirana strokovno in natančno.

Pri tako težkih konstrukcijah, ki so vedno v bližini ljudi, ali pa slednji celo sedijo oziroma stojijo na njej, je varnost vsekakor ključen faktor pri izbiri izdelovalca kovinske športne opreme. Če ste bili do tega trenutka morda še v dvomih, boste sedaj zagotovo vedeli, na katero podjetje se lahko obrnete.