Kdaj jemanje kolagena

Kdaj pričeti z jemanjem kolagena?

Za kolagen velja, da je izjemno pomembna beljakovina, ki v telesu sestavlja kar 30 % celotne količine vseh beljakovin. Poleg zdravja naših celic pa zagotavlja tudi zdravo in lepo kožo, skrbi, da so lasje močni in se ne cepijo, enako pa pa velja tudi za nohte.

Naše telo je sposobno samo proizvajati kolagen, a se tempo proizvodnje le-tega po 25. umiri in se prične postopoma zmanjševati. K sreči so na trgu na voljo tudi prehranska dopolnila, s katerimi ga nadomestimo in telo vzpodbudimo, da ga zopet pridela več.

Kdaj jemati kolagen?

Ko se vprašamo, kdaj pričeti z jemanjem kolagena, je lahko neka osnovna meja dopolnjeno 25. leto starosti. Takrat se proizvodnja kolagena v telesu prične zmanjševati in se po podatkih raziskav vsako naslednje leto zmanjša za 1,5 %. Precej zaskrbljujoč podatek, če vemo, na kaj vse to pomanjkanje vpliva.

Kolagen shot

Ko se vprašamo, kdaj jemati kolagen, pa je poleg starosti lahko še nekaj drugih pokazateljev, o katerih bomo zapisali nekaj več v nadaljevanju. Ko je govora o prehranskih dopolnilih s kolagenom, pa vsekakor ne moremo mimo izdelka Kolagen shot, ki je plod blagovne znamke Gaia Naturelle.

Podrobnosti: https://www.gaianaturelle.com/prehranska-dopolnila/kolagen-shot.html

Znaki, da vam primanjkuje kolagena

Če smo prej omenili zmanjšano proizvodnjo lastnega kolagena po 25. letu starosti, pa dodajmo, da simptomni niso nujno povezani le s starostjo. Zagotovo so prvi signali za alarm, če opazite, da se stanje vaše kože slabša, da koža postaja manj prožna in sijoča.

Enako velja za lase, ki postanejo krhki, lomljivi in suhi. Tudi z nohti ni nič drugače, a vse to je vidno že na zunaj, zaradi česar imamo nekaj prednosti, saj lahko to opazimo že v ogledalu. Pomanjkanje kolagena pa se lahko pokaže tudi znotraj našega telesa. Manj prožne kite in mišice, ki pričnejo slabeti, ter boleči sklepi so lahko signal, da bo treba seči po kolagenu.

Kaj pa prehrana?

Sadež avokadoVajeni smo poslušati in brati, da vse vitamine in minerale ter druge hranilne snovi dobimo iz hrane. Res je, tudi s pravilno, zdravo in redno prehrano lahko nekoliko pripomoremo k večji proizvodnji kolagena, vendarle pa ne dovolj. V tem pogledu bo sicer dobro jesti avokado, lososa, indijske oreščke, meso, jajca in nekatera druga živila.

Toda če boste želeli svojemu telesu najbolje in v ogledalu zopet zagledati mladosten obraz z napeto in sijočo kožo, bo potrebno seči po prehranskem dopolnilu s kolagenom. Na tem mestu bodite previdni in uporabljajte zgolj preverjene in najbolj kakovostne izdelke. Kolagen shot, visoko koncentrirano prehransko dopolnilo s kolagenom, MSM-jem, hialuronsko kislino, vitamini in cinkom, vsekakor spada v to skupino izdelkov.