Kaj si ogledati v Parizu?

Pariz, mesto ljubezni. Za marsikoga je Pariz najlepše mesto na svetu, ki bi ga moral vsakdo vsaj enkrat obiskati. A kaj je tisto, kar si velja tam ogledati? V nadaljevanju vam predstavljamo sedem znamenitosti, ki jih enostavno ne smete izpustiti.

Pariz za turiste

1. Da v Parizu ne gre brez ogleda Eifflovega stolpa, je gotovo vsem jasno. Železna konstrukcija, ki se že od daleč bohoti s svojo višino, je zagotovo najbolj značilna pariška atrakcija, ko se povzpnemo na vrh, pa nam pred nogami leži celo mesto.

2. Enako pomemben kot Eifflov stolp je gotovo tudi Louvre. Najbolj obiskan muzej na svetu sicer terja za dober ogled preveč časa za povprečnega turista, gotovo pa se bo vsakdo strinjal, da se izplača poiskati vsaj Da Vincijevo Mona Liso.

Louvre
Ste vedeli, da je Musée du Louvre najbolj obiskan muzej na svetu?

3. Se odpravljate v Pariz z otroki? Potem že veste, da ne bo šlo brez obiska Evrodisneyja, za kar boste porabili cel dan, vendar vas bo zabaviščni park brez dvoma navdušil in očaral.

4. Vas je prevzel stari del Pariza z visokimi mansardnimi stavbami? Potem si morate ogledati tudi njegovo nasprotje, sodobni del mesta, za katerega je najbolj značilen del La Défense. Sodobna arhitektura vas bo še posebej prevzela v času, ko se prične v Parizu mračiti, torej ob magični »l’heure bleue«.

5. Katedrala Notre Dame velja za eno najlepših cerkva na svetu, v njej pa se skrivajo tudi čudovita umetniška dela. Oglejte si jo in v njej prižgite svečko.

6. Ste radi nekoliko bolj ležerni? Potem se odpravite v predel imenovan Montmartre, ki velja za tisti pravi, bohemski del Pariza, ki je najbolj priljubljen med umetniki. Navdušile vas bodo ulice, ulični umetniki, kavarne, še posebej pa bazilika Jezusovega srca.

Montmartre
Montmartre je zagotovo eden izmed najbolj očarljivih predelov Pariza.

7. Pariz ni Pariz brez Elizejskih poljan. Vsem dobro znana avenija neverjetna po dolžini in širini, ob njej se raztezajo trgovine in restavracije, vodi pa vse do Slavoloka zmage.

Ležerno kot domačini

Bi radi občutili Pariz tako kot domačini? Potem si vzemite en dan za popolnoma lahkotne oglede, ko lahko celo uro sedite ob kavi v kavarni na pločniku, grizljate rogljiček, se sprehajate ob Seni in opazujete ladjice ter slikarje in prodajalce umetniških in rabljenih izdelkov. In ne pozabite si kupiti baretke v pariško modri barvi!