Close

Najboljše darilo za otroka

Vsi vemo, da je najboljše rojstnodnevno darilo za otroka igrača. Igrače se bo iskreno razveselil in nam to tudi povedal, če mu bomo podarili oblačila ali kaj »uporabnega«, pa nam bo pogosto rekel hvala zgolj zato, ker so mu tako naročili starši, ne pa zaradi iskrene radosti. Zakaj potem nekateri odrasli menijo, da igrača ni primerno darilo za otroka? Zakaj pravijo, da je že prevelik za igro? Zakaj sorodnikom naročijo, naj prinesejo vse kaj drugega kot igračo?

Starše je potrebno izobraziti!

Nekoč je veljalo, da se majhni otroci igrajo zgolj zato, da se zamotijo, ko so nekoliko večji, pa morajo početi »pametnejše« stvari. V skladu s tem razmišljanjem je tudi mnenje, da je igrača primerno darilo zgolj za majčkenega otroka, torej za dojenčka ali malčka, potem pa je kot rojstnodnevno darilo bolje kupiti kaj drugega. A če želite, da bo otrok res vesel, temu nikar ne verjemite. Pa ne le zaradi veselja, temveč tudi zato, ker razvojni psihologi zatrjujejo, da so igrače izjemno koristne za otrokov razvoj – pri vseh starostih!

Grad iz kock
Grad iz kock je rojstnodnevno darilo, ki bo otroka zagotovo osrečilo.

Igrače vsekakor niso nekaj, s čimer otrok »zapravlja čas«, kadar se starši nimajo časa ukvarjati z njimi. Igrače so didaktični pripomočki, ki učijo osnovnih veščin in spretnosti, ki jih mora poznati vsak človek. Otroku pomagajo, da se nauči druženja, komuniciranja, osnov matematike, motoričnih spretnosti, z njimi spoznava svet odraslih … Igra je za otroka nenehno učenje!

Kako izbrati darilo za otroka?

Da bo igrača poskrbela za učenje novih spretnosti, je najpomembnejše, da izberemo igračo, ki je primerna za njegovo starost. Na večini sodobnih igrač je že naveden starostni okvir, ki mu igrača ustreza, vendar pa je treba nekoliko slediti tudi individualnim spretnostim. Nekateri otroci so tako bolj od povprečja spretni pri zlaganju sestavljank in lahko pri štirih letih zlagajo že tudi sestavljanke, ki so na primer primerne šele za šest let. Drugim so sestavljanke »španska vas« in so na primer bolj gibalno razviti. Takšni otroci se že pri letu in pol spretno vozijo s poganjalcem.

Poganjalec iz lesa
Nekateri otroci so že zelo zgodaj spretni na poganjalcih.

Če niste povsem prepričani, kakšno darilo za otroka je primerno za dečka ali deklico, ki ga želite obdarovati, vam priporočamo, da pogledate na spletno stran https://www.vlakec.si/, kjer boste našli odlično ponudbo igrač za vse starosti in za otroke z najrazličnejšimi interesi.

Zakaj prav vlakec.si? Ker je pomembno, da darilo za otroka izberete pri kakovostnem ponudniku, ki skrbi, da so v njegovi ponudbi le tiste igrače, ki imajo dejansko dodatno vrednost za otrokov razvoj, poleg tega pa so varne in kakovostno izdelane, torej ne predstavljajo nikakršne nevarnosti.

© 2024 Razno.si. Vse pravice pridržane. | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.