Close

Kaj je pri nakupu tiskalnika najpomembnejše?

Ko kupujemo tiskalnik, smo pozorni na sto in eno stvar. Preverjamo njegove tehnične lastnosti, kakovost tiska in še kaj. Predvsem pa nas zanima, kako je z zanesljivostjo in garancijskimi pogoji. Pa tudi to, kakšna je cena tiskalnika.

Čeprav je vse to zelo pomembno, pa pri nakupu ne smemo pozabiti preveriti, koliko stanejo tonerji za naš bodoči tiskalnik in koliko barve je sploh v njih. Od tega je namreč odvisno, kakšne stroške bomo imeli z njim v prihodnje. S pametnim nakupom lahko takšne stroške precej zmanjšamo.

Poceni in ugodni tonerji ter kartuše

Tonerji za nekatere modele tiskalnikov so veliko dražji kot pri drugih modelih. Zato se vam pred nakupom splača preveriti njihovo redno ceno. Ne zanašajte se na različne akcije, v katerih so tonerji za tiskalnike na voljo ceneje, saj te akcije niso na voljo ves čas. Pomembne so redne cene potrošnega materiala za model tiskalnika, ki ga nameravate kupiti. Pri tem pa je treba pri spletnih trgovinah s tonerji upoštevati tudi stroške poštnine in dostave.

Poceni kartuše
Svetujemo vam, da pred nakupom tiskalnika preverite cene kartuš oziroma tonerjev.

Če kupujete barvni tiskalnik, ne pozabite preveriti, po kakšni ceni so na voljo tako črno-beli kot barvni tonerji. Pa tudi to, ali so ti tonerji oziroma kartuše posamezne ali ne. Pri nekaterih modelih namreč lahko menjate vsako barvo posebej, pri drugih pa je mogoča le menjava celotne barvne kartuše naenkrat. Kartušo morate tako zamenjati že takrat, ko zmanjka ene barve, pa čeprav je drugih za tiskanje še dovolj.

Kako hitro je potrebna menjava?

Drugo pomembno vprašanje pri nakupu tiskalnika pa je, kako pogosto se morajo tonerji oziroma kartuše menjati. Nekateri tonerji so na voljo le v eni velikosti, drugi pa v različicah S, L, XL in podobno. Največji tonerji imajo največ barve, zato zdržijo več časa oziroma lahko z njimi natisnemo več strani. Prav to, koliko strani lahko natisnemo z eno kartušo, je najbolj pomemben podatek, ko gledamo, po kakšni ceni so na voljo tonerji za naš model. Tako si lahko preračunamo, koliko približno nas bo stal tisk ene stani ter ugotovimo, kakšne stroške bomo imeli s tiskalnikom.

Pri tem se splača biti pozoren še na to, kaj se zgodi, če ne tiskamo dovolj pogosto. Laserski tiskalniki s tonerji sicer s tem nimajo težav, klasični brizgalni tiskalniki pa uporabljajo kartuše, ki se lahko zasušijo, če jih ne uporabljamo dovolj pogosto. To pomeni, da moramo kartušo po določenem času zamenjati, četudi je v njej še barva. Pri nekaterih modelih pa to sploh ni dovolj, saj je ob tem treba poskrbeti še za čiščenje glave. Vsekakor se vam splača kupiti tak tiskalnik, kjer je v primeru, če se vam barva zasuši, dovolj že samo menjava kartuše.

© 2024 Razno.si. Vse pravice pridržane. | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.