Kam na poletne počitnice v 2015?

Počitnice 2015 bodo tu kot bi mignil, saj je do konca šole dejansko zgolj še par mesecev. Torej je zadnji trenutek za odločitev, kam na poletne počitnice. Ponujamo vam nekaj zanimivih idej, ki vam lahko olajšajo izbiro.

1. Zakaj ne bi bile počitnice 2015 drugačne? Če se običajno odpravite na morje, se tokrat odločite za preživljanje dopusta v hribih. Lahko se odpravite v slovenske gore, še bolj zanimive pa bodo poletne počitnice v francoskih Alpah, italijanskih Dolomitih in podobno.

Hribi

Ne morete brez osvežitve v vodi? Tudi prav – v hribih boste našli neokrnjeno naravo, kjer si marsikdo privošči malo namakanja v jezeru ali reki.

2. Bi morda radi, da so počitnice 2015 namenjene zgolj družinski zabavi? Potem pomislite, koliko velikih zabaviščnih parkov imamo v Evropi. Tematske parke in zabaviščne parke, ki se jih tudi v več dneh gotovo ne boste naveličali, boste sicer našli bolj kot ne daleč proč, a tudi vožnja skozi nove dežele in pokrajine, z zanimivimi postanki, je lahko prijetna.

3. Pozabite na dopust s poležavanjem in tokrat poletne počitnice popolnoma prilagodite svoji strasti. Načrtujte si pot, na kateri se boste lahko bolje spoznali s svojim hobijem. Če ste navdušeni nad kuhanjem, pojdite v katero od kulinarično zanimivih mest in si tam poiščite kuharski tečaj.

Kuharski tečaj

Imate radi vodne športe? Potem preverite, kje ponujajo deskanje, srfanje, jadranje, potapljanje … Ste navdušeni nad umetnostjo? Verjetno veste, katere so tiste galerije in muzeji, ki jih še niste obiskali. Radi plezate? Pojdite v najbolj znana plezališča in se povzpnite visoko pod nebo.

4. Zakaj ne bi počitnice 2015 posvetili svojemu duhovnemu preporodu? Izberite si znano romarsko pot in jo prekolesarite. Obiščite najbolj znane cerkve. Odpotujte v ašram in se lotite meditacije. Pojdite na tabor, kjer se boste naučili zdravljenja z gongi.

Meditacija

5. Poletne počitnice so lahko odlične tudi za dobra dela in vračanje k naravi. Bi se radi odpravili na podeželje in za nekaj časa pozabili na moderni svet? Pojdite na katero od turističnih kmetij in se tam dogovorite za brezplačno bivanje v zameno za pomoč pri kmečkih opravilih – videli boste, da vam bo nekaj fizičnega dela v stiku z naravo takoj dalo obilo energije!